Földi idő szerint szombat délelőtt volt már, de Jézust sehol nem látták. A pokolban ugyanolyan káosz felfordulás és borzalmas légkör uralkodott mint előző nap.

Egyik kanyarban egy 40 év körüli nő egy vízforrás mellett állva kiálltott utánuk, hogy adjanak neki inni, mert arra van kárhoztatva, hogy nézze a forrás vizét és örökre szomjas maradjon. Jeff bemerítette neki a kannáját és odaadta. - Te miért vagy itt? - kérdezte a nőtől. - Paráznaság bűne miatt ítéltettem kérhozatra. - felelte a nő. - Köszönöm, hogy innom adtál. - Nincs mit - felelte Jeff és tovább indultak.

Nem sokkal később egy rongyokba öltözött koldus, aki láthatóan fekélyektől és leprától szenvedett, kérte a lelkész szép fehér ingjét, hogy bekötözhesse vele a sebeit. - Te miért vagy itt? kérdezték tőle. - Kisemmiztem másokat, koldussá tettem sok embert, hogy gazdag legyek, most sebektől égek és koldulnom kell örökre. Kérlek add nekem az inged! - Jeff meghatódott és elborzasztotta amit látott, de odaadta neki az izzadt véres de jó állapotban lévő ingjét.

Még tovább mentek amikor egy öregember jött szembe velük. - Gyertek velem, a fiam egy hideg cellában sínylődik és nem találkozhat senkivel, csak ti beszélhettek vele. Elmentek az öreggel és egy barlangba értek amelynek végében egy vastag ráccsal lezárt zugban egy csontsovány fiatalember raboskodott. Jeff megkérdezte - Nem jött el hozzád Jézus? Nem látogatott meg? - Nem láttam senkit errefelé, de kérlek beszélgessetek velem, örök magányban kell raboskodnom. - Miért kerültél ide? - Emberrablásért, zárkában tartottam akit elaboltam. - És nem akartál soha megtérni? - Nem, de most már bánom.- Ne haragudj, de mennünk kell, meg kell találnunk Jézust aki minden húsvétkor itt hirdeti a feltámadást. - Ne menjetek még! - kérlelte őket, de végül elbúcsúztak tőle és otthagyták őt.

Jeff és az asszony teljesen kétségbeestek, hogy sehol nem látták Jézust. Ekkor az egyik halálraítélt jött velük szembe és csillogó szemekkel kitörő örömmel újságolta, hogy Jézus lent jár a pokol mélyén és megáldja a bűnösöket. Azonnal utána siettek és valóban, amint azt a bibliai témájú filmekben látták, fehér ruhában egy szakállas 30 körüli férfi nagy tömegtől körülvéve járt és hírdette az igét. Odarohantak hozzá és letérdeltek elé. Ő megszólította őket. - Gyertek velem a sátán tróntermébe, mert ott legyőzöm őt és megnyitom a hajnal hasadtával a kapukat. Követték a nagy tömeggel a trónterem bejáratáig, ahol megálltak. - Most csak ez a két ember jöhet be velem! - szólt Jézus a sokasághoz, majd kinyílt a vasajtó és bementek rajta. Hangos fémes csattanással zárult be mögöttük.

- Uram Jézus, félünk. - szólt a nő. - Ne féljetek gyermekeim, felelte nekik. Gyere ide hozzám leányom! -Jeffnek hirtelen ugrott be, hogy kit is követtek. - Ne menj oda! ordította, de már késő volt. A nő teljesen megbabonázva az ál-Jézus karjaiba rohant...

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr351887129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása