Jeff haladt lefelé a szerpentines úton. Az útszélen utányúló kezek és kiálltások követték. De ő nem nézett rájuk, csak sietett, hogy megtalálja az asszonyt. A nőt eközben démonok üldözték egyre lejjebb és mélyebbre kergetve őt, hogy elérjen a sátán tróntermébe. De balszerencséjükre nem tudták betörni, sem hazugsággal sem ijesztgetéssel, ezért parancsot kaptak, hogy a frissen érkezett lelkészhez tereljék, mert rajta keresztül lehet majd zsarolni. A nagy piaci nyüzsgésben találták meg egymást és ölelkeztek szorosan hosszú percekig. Ám ekkor emberek vették körül őket, akik valószínűleg a sátán szolgálatában álltak és lefogták mindkettőjüket. Majd ezután nagy csend lett. Megjelent a sátán emberi alakban.

- Kijuthattok innen, ha megtesztek nekem valamit.

- Ne nézz rá és ne is állj szóba vele! - mondta a nőnek Jeff.

- Jó akkor elmondom, ha már nem kérdezitek meg. Az asszonynak kellene kivinnie innen egy kis csomagot tőlem. Mondjuk a gyermekemet - a háttérben nagy suttogás kezdődött.

- Távozz tőlem! Én csak Jézussal beszélek! - kiálltotta Jeff.

- Ja és gazdaggá tennélek titeket, mondjuk egymilliárd dollárhoz mit szólnátok?

- Nincs hatalmad felettünk!

- Nekem nincs hatalmam feletted, amíg emberi testben vagy, de nekik igen. - a gonosztevők felé mutatott, - Ők az állam jóvoltából bekerültek a fekete lyuk program keretében a pokolba. Halálraítéltek, akik nem kellettek a te országodnak, így ide száműzték őket. Hatalmat ígértem nekik és szívesen átküldenek a túlvilágra. - nevetett.

- Jézus alászállt a poklokra és hírdette az igét. - felelte Jeff.

- Igen minden húsvétkor erre jár, de te már nem találkozol vele. A nőt viheti, mert küldök vele egy kis ajándékot. - hörögte az ördög. - Keresztre vele! adta ki a parancsot a halálraítélteknek. A nőhöz pedig így szólt: - Nem bánthatlak húsvét napjáig, de csak az én tróntermemen keresztül juthatsz ki innen. Addig gondolkozz az ajánlatomon, ott várlak. Most maradj csak itt a megmentőddel! - hörögte gúnyosan. Azzal szolgáival otthagyták őket

A helyettes lelkész a nagypénteki történetet olvasta a szószékről Jeff gyülekezetének. Felállva hallgatták Jézus szenvedésének és kivégzésének történetét. Imádkozáskor pedig a lelkészükért könyörögtek, bárhol is jár Isten oltalmazza és védje meg őt, szabadítsa meg a várost a szörnyűségektől amelyeket valakik rászabadítottak.

A lelkészt felkergették a pokol bejáratáig, ahol a lények őrizték a kaput. A gonosztevők egy kereszthez kötözték gyalázkodva, majd otthagyták a nővel együtt, aki a kereszt alatt zokogott. Egy idős vézna ember jelent meg rongyokba öltözve, testén égési sebek voltak.

- Te mit akarsz tőlem? - kérdezte elhaló hangon a lelkész.

- Gyilkosság miatt vagyok itt, és szeretném jóvátenni. - azzal kiszabadította a férfit a keresztről.

- Meg kell találnom Jézust! - azzal Jeff indult is volna, az öreg a vállára tette a kezét.

- Én is őt keresem.

- Jézus már biztos itt van és segíteni fog rajtunk. - felelte a lelkész.

Elindultak hárman a lefelé vezető úton A megfeszített és meghalt, pokolra alászállt és a börtönben lévő lelkeknek prédikáló Jézus megkeresésére.

 Földi időben mérve már este nyolc óra lehetett nagypénteken, de Jézus alászállását nem látták. A pokolban lévő lelkek ugyanúgy kiálltoztak és jajgattak, a füstös dohos légkör borzalmasan lehangolta őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr681886320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása