A házasságtörő fiatalasszony a pokolban ébredt, miután a szeretőjétől hazafelé tartó úton  autójával árokba borult. Nem gondolta volna, hogy ez lesz a vége. Egy üstben állt és körülötte démoni alakok sürgölődtek. - Segítsééég! - kiálltotta és mindent felllökve maga körül rohanni kezdett. Érdekes módon nem tartotta senki vissza és nem is mentek utána. Egy óriási hegy oldalán vezető szerpentinen kezdett felfelé rohanni, hátha valahogyan kijuthat. Körülötte ijesztő szörnyszerű lények mutattak felé vagy repkedtek el mellette.

Az első sokk és siklotozások után végignézett magán, hogy emberi testben van-e és látta, hogy az a ruha van rajta szétszakadva amiben elindult azután észrevette azt is, hogy ha megcsípi magát, hogy vajon álmodik-e, akkor fizikailag érzi a fájdalmat. Ellenben a démonok és a pokol kénköves üstjének tűzforró hője nem égette. Egészen biztos, hogy ébren volt, de akkor mit keres itt? Az utolsó amire gondolt, hogy valamiféle anomália vagy tévedés folytán emberi testben került ide, csak azt nem tudta hogyan. Az utolsó amire emlékezett, az volt autójával halad egy nagy erdő melletti országúton, elgondolkodott az estéről amit szeretőjével töltött aztán egy kanyarban hirtelen feltünt egy kamion és ő félrerántotta a kormányt. Utána minden elsötétült Biztos voltak a halála előtt homályos pillanatai, talán bolyongott is az erdőben, de erre nem emlékezett.

Felért a hegy csúcsára, ahol óriási angyalhoz hasonló teremtmények állták útját egy felfelé vezető végtelennek látszó híd előtt.

- Itt nem mehetsz át! - közölték mennydörgő hangon, majd a lefelé vezető útra mutattak. - De hiszen én élek! - kiálltotta a nő.

- Tudunk róla. - válaszolták az őrök, - de itt akkor sem mehetsz tovább.

- Akkor hogyan jutok ki innen?

- Jézus nagypénteken a halála után alászállt a poklokra. - felelték. - Itt nincs az időnek jelentősége, így minden földi húsvétkor látható az alászállása, ahogy a kárhozott lelkeknek prédikál. Csak ő segíthet neked ha még tényleg nem haltál meg. Ha jól tudjuk, ahonnan jössz, ott nemsokára húsvét lesz.

- Az még három hét! - felelte a nő kétségbeesetten.

- Akkor imádkozz és nem menj túl mélyre, de itt sem maradhatsz. Az alvilág ura már tudja hogy itt vagy és egy élő hús-vér nő számára azt jelenti, aki kihordhatja a magzatát. Imádkozz! - Ezzel visszaterelték a lefelé vezető útra.

Folytatása következik...

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr211870171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása