2002

Vidéki tengerparti ház valahol az USA keleti partvidékén. Nyári fülledt este volt. A főiskolás baráti társaság már jócskán a szerek hatása alatt bulizott. Hat fiatal huszonéves végzős diák, három fiú és három lány már félmeztelenül táncolva ölelkeztek a füstös nappaliban. Egyikük kezében kamera volt, beállította és letette az asztalra. Beszállt ő is a buliba. Fülledt, erotikus szeretkezés vette kezdetét. A kamera forog...

Hat évvel később...

Amy az esküvőjére készült. Főiskolai barátai is hivatalosak voltak az esküvőre egy New York állam-beli idillikus kertváros nagy házába. Szerda volt és szombaton lesz a nagy nap. Az esküvői ruhát próbálta éppen gyerekszobájában a varrónőjével amikor a Futárszolgálat furgonja megállt a házuk előtt. A futár egy csomagot hozott Amy részére címezve. Egy videokazetta és egy dvd is volt a csomagban. Amy csak később vette elő, miután a ruhapróbával végeztek.

A dvd azért volt mellékelve ha esetleg nem lenne vidólejátszója. betette a lemezt és elindította. A hat évvel ezelőtti végzős buli képei jelentek meg. Amy kicsit kellemetlenül érezte magát, de ha ez egy zsarolás, akkor legfeljebb megmutatja vőlegényének. Nem egyszerű zsarolás volt. A fülledt erotikus együttlét után egy akkori híradó felvételei következtek. Egy szörnyű kettős rablógyilkosságé, melyet azon a környéken követtek el hat évvel ezelőtt. Utána ismét a szeretkező főiskolások képe lett bevágva, de a háttérben bekarikázva és kinagyítva fegyverek és a rabolt tárgyi bizonyítékok tűntek fel.

Amy rémülten gondolt vissza arra a napra, de túlságosan kábult és ittas volt aznap, így nem minden órát tudott felidézni. Tudta, hogy ő nem lehetett benne, még ha drogok hatása alatt is állt. Azonnal telefonált Susannak. Ő is megkapta a felvételt. - Nézd meg a végét is! -kiáltotta a telefonba Susan. Amy előretekerte. Egy feliratozott üzenet volt a képernyőn: Az FBI még nem zárta le a nyomozást. A felvételt elküldöm nekik ha nem jöttök pénteken este mindannyian a házba.

Érkeztek a hívások egymás után az öt egykori baráttól, mindenki hangja ijedt volt és egyikük sem tűnt gyanúsnak Amy számára. Úgy látszott, mindnyájukat átverték aznap, és az igazi gyilkosok rejtekhelynek használták a házat nappal, amikor ők a strandon voltak. De Amy nem volt biztos semmiben. Bármelyikük benne lehet ebben a dologban és akkor neki sem lenne érdeke, hogy ez kiderüljön.

Az interneten találtak abból a hónapból rablógyilkosságokat, de túl nagy volt a szórás és az idő is vészesen kevés volt arra, hogy kiderítsék mi is történt valójában. Egy napjuk volt arra, hogy mindenki elszabaduljon arra az egy estére. Leánybúcsú, osztálytalálkozó és más elfogadható indokok kerültek elő.

Josh kezelte a kamerát, tehát ő lett az első számú gyanusított mindenki szemében. Elmondása szerint a kollégiumból ellopták a kameráját, de a felvételt otthon őrizte meg.

Pénteken késő délután a hat fiatal kiszállt az autóból és elindultak a ház felé. Kísértetiesen hasonlított a táj a hat évvel ezelőttihez, még a naptári dátum is ugyanaz volt. A házba belépve meglepődve tapasztalták, hogy minden ugyanúgy van beállítva és elrendezve mint akkor. Kivéve egy digitális kamerát amely egy állványra helyezve felvételre volt állítva. Josh észrevette, hogy a földön a dívány mögött, de még a kamera látószögében gyanús csomagok és fegyverek hevernek jól láthatóan és rendezetten.

Az üzenet amit az asztalon talátak teljesen egyszerű és világos volt: Újra szeretkezniük kell egymással a kamera előtt a következő két órában a bizonyítékok körül. Ha nem teszik meg, a hat évvel ezelőtti felvétel megy az FBI-nak, és mindnyájukra életfogytiglani börtön vár.

Folytatjuk...


A bejegyzés trackback címe:

https://rovidirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr321830934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása