Nagycsütörtök este volt. A lelkész elmondta a nagyheti prédikációját Jézus elárulásáról a Gecsemáné kertben, fogságba ejtésének és elhurcolásának történetét. Ezek a nagypénteki események közvetlen előzményei. Nem is sejtette, hogy valamiféleképpen részt is vesz majd ebben a történetben. A riporternővel este 8 órakor találkoztak és elindultak az erdőbe. Hamar leszállt a sötétség és ijesztő hangok hallatszottak mindenfelé, megmagyarázhatatlan borzongás kerítette őket hatalmába. Már jó mélyen jártak az erdőben mikor egy sebesült vérző embert találtak egy fa tövében ülve. Elmondása szerint őt keresik a hatóságok és rá akarják kenni az eltünt asszony meggyilkolását. De az igazság sajnos sokkal rosszabb... A riportenő bekapcsolta a kameráját.

Egy kísérletet irányított itt a titkos katonai bunkerben, ahol egy fekete lyukat akartak létrehozni, de tévedtek, és egy sokkal borzalmasabb rést nyitottak. A pokolba vezető kaput találták meg, de nem tudták visszazárni. A műszerek tönkrementek és egy mérföldes körzetben bárhol megnyílhat az átjáró. - Akkor miért nem tűnt el mindenki? - kérdezte Sarah. - Észrevettük, hogy csak az az embert szívja be magába, aki valami súlyos bűnt követett el. - Például gyilkosság vagy paráznaság? - Például igen. Elég sok Irakban szolgált katona is eltűnt és persze az asszony is, akit nem találnak.

Jeff a lelkész hirtelen azt érezte, nem hagyhatja, hogy gyülekezetéből egy ember is elvesszen. - Be kell juttatnia, ki kell hoznom onnan őt! Ez az én hivatásom! - Akkor barátom vétkeznie kell ezzel a helyes hölggyel, és szabad az út.- felelte a tudós. A távolban kutyák ugatása hallatszott. Menniük kellett. - Engem hagyjanak itt. - kérte őket a sebesült férfi. - Szembe kell néznem a számonkéréssel. - bevonszolták egy mélyedésbe ahol nem látszik, (bár a kutyákat nem lehet becsapni) és kimenekültek az erdőből.

- Felvettem az egészet -törte meg a csendet Sarah. Ugyanabban az erdő melletti parkolóban voltak, ahol pár hete a házasságtörő nő szeretőjével találkozott. - Ki kell hoznunk onnan. - mondta a lelkész. - Jeff, én házas vagyok, és gondolom nem szeretne embert ölni, hogy oda kerülhessen. - Nem -felelte a férfi. - Ezzel elárulnám Jézust és megszegném fogadalmam. - Akárcsak Júdás -vágta rá a nő. - Akárcsak Júdás aki csókkal árulta el Jézust, hogy a végén értünk meghaljon. -litániázott a lelkész. -a nő észrevétlenül bekapcsolata a kamerát, amely a kesztyűtartó felett volt. - Én is veled akarok menni oda, ígérd meg, hogy elviszel magaddal. -megcsókolták egymást, annak ellenére, hogy tudták, nagy árat kell ezért fizetniük.

Az országúton elhaladó autók reflektorának felvillanó fényénél a parkoló rejtett zugában álló kocsi párás és belehellt ablaka mögött egymásba fonódó pár szeretkezett. Az izgalom és tiltás még édesebbé tette együttlétüket. 15 perc múltán csak csendben ültek egymás mellett. Már késő este volt, 11 óra elmúlt. A lelkész csak röviden megjegyezte: - Akkor induljunk. - Jó, készen állok. -felelte a nő. Ám ekkor szeinte a semmiből rendőrautók lámpája villant fel és teljesen bekerítették kocsijukat. Hangszórón kérték őket, szálljanak ki. Jeff nem volt tárgyalóképes. Elinidította az autót és félretolva két járőrkocsit kihajtott az útra.

Nagy sebességgel menekültek a kanyargós úton nyomukban több rendőrségi járművel. - Árokba kell hajtanunk, lassíts! -kiáltotta a nő. Jeff egy éles kanyarnál egyenesen belevezette a kocsit egy lejtős szakadékba. többször átfordultak míg végül leértek a szakadék aljára. - Sarah, rohannunk kell! -fordult Jeff oda a nőhöz, de a nő nem mozdult. egy faág állt ki a mellkasából.

Az erdő egyre sötétebb és rémisztőbb lett ahogyan Jeff haladt előre. Már nem volt olyan közeli a kutyaugatás, és a keresőlámpák fénye is egyre távolabb látszott. Többet nem nézett hátra. Valami más fajta fényt keresett. Elméje kitisztult, már nem törődött az üldözőkkel, kezdett magához térni. Csak egy cél vezérelte. Elérni oda. Mindent elkövetett, hogy oda eljuthasson. Úgy érezte ő az aki ma elárulta Jézust, vétkezett csak azért hogy megmenthessen valakit. Látta a bejáratot és elindult, hogy bemenjen a pokolba.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr571886166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása